OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Avcılar ilçesine bağlı Tahtakale mahallesinde yer almaktadır. Okulumuza adı verilen Eyüp Çolakoğlu 19 Ekim 2011 tarihinde Hakkari Çukurca Asayiş Karakolunda 20 yaşında 23 silah arkadaşıyla birlikte şehit olmuştur. Avcılar ilçesinde 15 km uzaklıkta yer alan okulumuz, çoğunluğu İç Anadolu bölgesinden göç edip gelen vatandaşlarımızın çocuklarına eğitim vermektedir.

Okulumuz Şehit Eyüp Çolakoğlu İlkokulu ve  Hacı Mehmet Sırma İmam Hatip Ortaokulu ile aynı binayı kullanmaktadır.

2022 yılında 10 bin okul projesi kapsamında Şehit Eyüp Çolakoğlu İlkokulundan ayrılarak Şehit Eyüp Çolakoğlu Anaokulu olarak bağımsız bir okul olmuştur. Sabah ve Öğle grubu olarak ikili eğitim veren okulumuzda toplam 6 şubemiz bulunmaktadır.